FAQ

Συχνές Ερωτήσεις

  • Σας εξυπηρετούμε άμεσα με ευγένεια, χωρίς ουρές και ταλαιπωρίες απλώς με ένα τηλεφώνημα την μέρα και ώρα που εσάς εξυπηρετεί.
  • Όλοι οι ελεγκτές είναι άρτια εκπαιδευμένοι και διαπιστευμένοι από τους αρμόδιους φορείς.
  • Τα Ιδιωτικά ΚΤΕΟ Καβάλας Α.Ε.  είναι αναγνωρισμένα από το Κράτος διαπιστευμένα κατά το πρότυπο ΕΛΟΤ EN ISO/IEC 17020
  • Η διαδικασία του ελέγχου είναι απλή, εύκολη αλλά κυρίως γρήγορη, μόνο 20 λεπτά!
  • Καθώς αναμένετε στο χώρο, πλήθος δωρεάν υπηρεσιών (όπως Wi-Fi, Internet, ροφήματα, έντυπος τύπος κ.α.) κάνουν ακόμα και τον ελάχιστο χρόνο παραμονής σας να περνάει ευχάριστα.
  • Έχουμε ορίσει ξεχωριστό χώρο για καπνίζοντες.

Ναι, τα Ιδιωτικά ΚΤΕΟ είναι απόλυτα ισότιμα με αυτά του Δημοσίου.

Εξυπηρετούμε και χωρίς ραντεβού, όμως για την καλύτερη και πιο γρήγορη εξυπηρέτησή σας προηγούνται οι πελάτες που έχουν ήδη κλείσει ραντεβού.

Φυσικά εκδίδουμε και Κάρτες Καυσαερίων! Δε χρειάζεται ραντεβού και υπάρχει προτεραιότητα αφού η διαδικασία διαρκεί μόνο 10 λεπτά!

Το όχημα μπορεί να το προσκομίσει οποιοσδήποτε, δε χρειάζεται να είναι ο ιδιοκτήτης. Το μόνο που χρειάζεται να έχει μαζί του κάποιο έγγραφο πιστοποίησης της υπογραφής του (ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα)

  • Προς το παρόν έχουν υποχρέωση μόνο όσες ξεπερνούν τα 49cc.

Επειδή ο θεσμός του ΚΤΕΟ για τις μοτοσικλέτες έχει ξεκινήσει σχετικά πρόσφατα, η ημερομηνία υποχρέωσής τους για πρώτο έλεγχο εξαρτάται από την ημερομηνία πρώτης άδειας κυκλοφορίας και τον νομό που ανήκει η μοτοσυκλέτα.

Ειδικότερα για το όχημα που σας ενδιαφέρει, είμαστε στη διάθεση να σας εξυπηρετήσουμε τηλεφωνικά.

  • Μπορείτε να το περάσετε «Εκούσιο Τεχνικό Έλεγχο» και να μάθετε ακριβώς εάν και σε ποιο σημείο «νοσεί» το όχημα σας. Ενημερωθείτε για τον εκούσιο Έλεγχο στην καρτέλα «Ειδικοί έλεγχοι» της ιστοσελίδας μας.

Προσκομίζετε στο ΚΤΕΟ τα απαραίτητα δικαιολογητικά που έχετε παραλάβει από τον εγκαταστάτη σας μαζί με το διασκευασμένο όχημα. Μετά το τέλος του ελέγχου το ΚΤΕΟ συντάσσει σε φάκελο όλα τα δικαιολογητικά τα οποία αποστέλλονται υπηρεσιακά στην συγκοινωνιακή έδρα του οχήματος. Με την κατάθεση των δικαιολογητικών λαμβάνεται αριθμός πρωτοκόλλου και ενημερώνει το ΚΤΕΟ τον πελάτη για την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών και για την πιθανή ημερομηνία παραλαβής της νέας άδειας. Ο πελάτης/ιδιοκτήτης ή κάποιος εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός του, θα πρέπει να προσέλθει στην Περιφέρεια που έγινε η κατάθεση των δικαιολογητικών με την πρωτότυπη άδεια κυκλοφορίας και την Αστυνομική του Ταυτότητα/ Διαβατήριο και να παραλάβει την νέα άδεια καταθέτοντας την παλιά. Ενημερωθείτε για τον Ειδικό Έλεγχο Υγραεριοκίνησης στην καρτέλα «Ειδικοί έλεγχοι» της ιστοσελίδας μας.

Στην περίπτωση αυτή το όχημα δε προσκομίζεται για έλεγχο. Αν και όταν θελήσετε να το επαναφέρετε σε κυκλοφορία, απευθύνεστε στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. για άρση ακινησίας οχήματος και υποχρεούστε μέσα σε 15 ημερολογιακές ημέρες να προσκομίσετε το όχημα για ΚΤΕΟ, χωρίς να επιβαρυνθείτε με το ειδικό τέλος (πρόστιμο) που προβλέπεται από τον νόμο. Απαραίτητα δικαιολογητικά εκτός από την άδεια κυκλοφορίας, είναι το τελευταίο Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου, η Βεβαίωση ακινησίας και τα τέλη κυκλοφορίας μετά την άρση ακινησίας.

Απώτερο στόχο αποτελεί η ποιοτική εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω σύγχρονων διαδικασιών οι οποίες εγγυώνται την ποιότητα του τεχνικού ελέγχου, ενισχύουν την οδική ασφάλεια των πολιτών και ενδυναμώνουν την περιβαλλοντική προστασία.

Scroll to Top

Επιλέξτε Τοποθεσία