30 Οκτ

Νέο απλοποιημένο δελτίο ΚΤΕΟ

By 
(1 Vote)

Στο απλοποιημένο δελτίο  που θα παραλάβετε, θα δείτε τα όρια των “φυσιολογικών τιμών”, προκειμένου να αποκτήσετε μια καλύτερη εικόνα της κατάστασης του αυτοκινήτου σας.

Θα δείτε λοιπόν τις βασικές  μετρήσεις του αυτοκινήτου σας αποτυπωμένες με δείκτες σε μικρά “όργανα”, τα οποία είναι χρωματικά κωδικοποιημένα και θυμίζουν όργανα αυτοκινήτου με τα οποία είναι εξοικειωμένοι οι οδηγοί.

Όπως εξηγείται και στο υπόμνημα, το ιδανικό είναι όλες οι μετρήσεις να βρίσκονται στο πράσινο. Αν κάποια μέτρηση είναι στο κίτρινο (δευτερεύουσα έλλειψη), συνήθως αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να προβούμε σε κάποιες βελτιώσεις – επισκευές, ανάλογα με τη σοβαρότητα του προβλήματος. Φυσικά, ο ελεγκτής ο οποίος έχει μια πολύ καλύτερη εικόνα της κατάστασης του οχήματος θα σας προτείνει τι ακριβώς θα πρέπει να κάνετε.

Θα παρατηρήσετε ότι σε κάποια μέτρηση, η πράσινη περιοχή είναι στα αριστερά και σε κάποια άλλα είναι στη μέση ή στα δεξιά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι επιλέξαμε όλα αυτά τα “όργανα” να ξεκινούν την μέτρηση από το “0” και να καταλήγουν στο μέγιστο. Προφανώς για απλοποίηση τα “όργανα” αυτά δεν είναι σε κλίμακα και τα εκάστοτε όρια απεικονίζονται στα σημεία που εφάπτονται οι δύο περιοχές.

Για την καλύτερη κατανόηση αυτού του δελτίου θα δείτε ότι οι μετρήσεις είναι κατηγοριοποιημένες σε ενότητες. Υπάρχουν μετρήσεις που αφορούν σε κάθε τροχό ξεχωριστά, σε κάθε άξονα ξεχωριστά, στις εκπομπές καυσαερίων αλλά και σε κάποιες που αφορούν στο όχημα συνολικά.

Read 21144 times Last modified on Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015 11:03

Χάρτης

Contact Us

  • Σταυρός Αμυγδαλεώνα, Καβάλα
  • 30-2510-392444
  • Διασταύρωση Χρυσουπόλεως
  • +30-25910-41044
  •   Επικοινωνία

Μείνετε σε επαφή